nieuws

‘In 15 jaar genetisch aangepast vlees

Horeca

Binnen tien tot vijftien jaar ligt er genetisch aangepast vlees in de supermarkt dat altijd mals is en vrij van salmonella. Dat zegt de Britse professor P. Bateson die onderzoek deed naar genetisch gemanipuleerd vlees.

Bateson benadrukte maandag tijdens een presentatie van zijn onderzoek dat de gemanipuleerde vleesproducten aan strikte regels moeten voldoen en uitgebreid moeten worden getest. De recente onrust over gemanipuleerde landbouwproducten komt volgens de onderzoeker door verkeerde en te weinig informatie. De consument moet worden overtuigd met wetenschappelijk bewijs.
Volgens dierenrechtenactivist en theoloog A. Linzey is het onderzoek niet gericht op het welzijn van de dieren, maar op financieel gewin. ‘Het gaat om het ontwikkelen van steeds grotere en betere vleesmachines en laboratoriumgereedschap.’

Reageer op dit artikel