nieuws

Interbrew wil gesprek met Britse overheid

Horeca

Interbrew wil zo snel mogelijk een gesprek met de Britse minister van Industrie en Handel Byers. Op zijn laatst in oktober wil de Belgische biergroep duidelijkheid over de vraag welke belangen ze moet verkopen om te voldoen aan de Britse concurrentieregels. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times vandaag.

Interbrew wil de verkoop tegen het einde van het jaar rond hebben. Het Britse Hooggerechtshof oordeelde vorige week dat de Britse minister zijn onderzoek naar mogelijke concurrentieverstoring door Interbrew door de overname van bierbrouwer Bass moet herzien wegens procedurefouten. Interbrew kreeg te weinig tijd om toelichting te geven bij zijn argumenten. Een van de opties is de verkoop van Whitbread, dat in Groot-Brittannië een marktaandeel van 10 procent heeft. Bass heeft 22 procent van de markt in handen.

Reageer op dit artikel