nieuws

Inwoners Hongkong gaan vaakst uit eten

Horeca

Inwoners van Hongkong gaan vaker uit eten dan wie dan ook. De veelheid van goedkope Chinese restaurants leent zich daar uitstekend voor een hap buiten de deur. De Russen komen de mensen het minst in een restaurant.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat de inwoners van Hongkong gemiddeld 8,7 keer per maand uit eten gaan. Volgens de onderzoekers heeft dat niet zozeer te maken met rijkdom. Het is vooral de verscheidenheid aan eetgelegenheden die een restaurantbezoek aantrekkelijk maken. Voor weinig geld kun je je daar een prima maaltijd laten voorschotelen. Mexico staat op de tweede plaats met een gemiddeld restaurantbezoek van 7,2 keer per maand, gevolgd door de Venezuela, Thailand, Maleisië, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Het gemiddelde over de hele wereld is 3,1.
Verscheidene westerse landen zitten daar onder. Het gemiddelde in Italië is 2,6 keer per maand, Frankrijk en Groot-Brittannië zitten daar nog onder. Aan het onderzoek is meegedaan door mensen uit 32 verschillende landen. De Russen komen het minst in een restaurant: gemiddeld 0,3 keer per maand. Zij blinken overigens wel uit in het kijken naar films. Dat doen ze meer dan twintig keer per maand.

Reageer op dit artikel