nieuws

‘Koks moeten lamsvlees bereiden

Horeca

Bekende Britse chefkoks en televisiekoks moeten met smakelijke nieuwe recepten de overvloed aan lamsvlees op de markt verhelpen. Door de MKZ-crisis kan het vlees niet worden geëxporteerd, een situatie die mogelijk nog tot volgend voorjaar kan voortduren.

De Britse Commissie voor Vlees en Vee vreest dat er daardoor geen markt is voor de 20 miljoen lammetjes die dit jaar worden geboren. De commissie gaat onderzoeken hoe het lamsvlees het komende jaar toch kan worden verkocht. Daarbij wordt vooral gekeken naar nieuwe lamsvleesproducten.

Deze zomer liggen daarom in de schappen van de supermarkt hamburgers en kebabs van lamsvlees, meldt de Britse krant The Times. Ook kroegen en cateraars zouden vaker lam op het menu moeten zetten. De commissie heeft het ministerie van Landbouw gevraagd om een bijdrage van 88 miljoen gulden aan een publiciteitscampagne.

Reageer op dit artikel