nieuws

Koksgilde van start

Horeca

De officiële aftrap voor de nieuwe vereniging voor koks, het Koksgilde, werd onlangs verricht in hotel Figi in Zeist.

Voorzitter Rob Munter onthulde samen met een jonge kok van de toekomst, Christiaan, het nieuwe logo van de vereniging. Dit beeldmerk bestaat uit een strakke koksmuts. Het Koksgilde wil er vooral zijn voor haar leden, zo benadrukte de kersverse voorzitter in zijn toespraak. De nieuwe vereniging is ontstaan uit een fusie van de Nederlandse Club voor Chefkoks (NCCK) en Nederlandse Club van Koks (NCK) en heeft in totaal 1400 leden. ‘In het verleden hebben we dingen laten liggen, we willen nu goed met onze leden communiceren’, liet bestuurslid Martien Frigerio weten. Het contact met de leden vindt onder meer plaats via de eigen internetsite en een nieuw verenigingsblad: Koksgildekroniek. Het bestuur bestaat naast Munter en Frigerio uit Theo Pieper (vice-president), Ton Crins (eerste penningmeester), Ineke Makkinga (secretaris) en Bert Beijer (tweede penningmeester).

Reageer op dit artikel