nieuws

Man licht tientallen hotels en pensions op

Horeca

De politie heeft een 42-jarige man opgepakt die sinds augustus vorig jaar in pensions, hotels en opvanghuizen sliep en meestal zonder te betalen vertrok met geld, sieraden en andere spullen. Tegen de man zijn vanuit het hele land ruim veertig aangiftes gedaan. De schade wordt geschat op een ton.

De politie in het Overijsselse Hardenberg heeft dit zondag bekendgemaakt. De man is enkele weken geleden in een pension in Sneek aangehouden. De recherche in Hardenberg begon een onderzoek naar hem toen hij halverwege augustus vorig jaar plotseling uit een pension uit Ommen verdween en de handtassen van vier gasten had meegenomen.

De man blijkt nog een jaar gevangenisstraf te moeten ondergaan, omdat hij begin augustus niet van verlof terugkeerde. De oplichter benadeelde niet alleen pensions en hotels, maar wist ook geld af te troggelen van mensen door verhalen op te hangen dat hij klusjesman was of vrijwilliger. De man heeft alle zaken bekend.

Reageer op dit artikel