nieuws

McDonalds bestraft voor ontslaan medewerker

Horeca

De uitbater van het McDonalds-restaurant in de Franse plaats Albi is dinsdag door de rechter bestraft omdat hij een medewerker had ontslagen. Die gaf van zijn eigen geld hamburgers aan een bedelende vrouw.

De uitbater moet zijn voormalige werknemer ongeveer 2000 gulden schadevergoeding betalen. De 23-jarige Remi Millet had zijn lunchgeld gebruikt om vijf kaasburgers te kopen voor de vrouw, die in het restaurant om geld voor eten bedelde. Millet dacht dat zijn gebaar goed zou zijn voor het imago van zijn werkgever. Die dacht daar echter anders over en gooide hem op straat.
Millet kreeg in zijn rechtszaak steun van de militante boerenleider José Bové, die wereldberoemd werd toen hij een McDonaldsvestiging in aanbouw verwoestte uit protest tegen de ‘mondialisering van de eetcultuur’.

Reageer op dit artikel