nieuws

Melk wordt binnenkort duurder

Horeca

Een pak melk wordt binnenkort flink duurder. Tussen juni en september verhoogt Campina Melkunie een liter met vijf tot zeven cent. De grootste zuivelcoöperatie wijt de prijsstijging vrijdag vooral aan de mond- en klauwzeercrisis.

Ook andere dagverse zuivelproducten als yoghurt en karnemelk gaan in prijs omhoog, het is nog niet bekend met hoeveel cent. Als marktleider Campina de prijzen verhoogt, volgen bijna altijd de andere melkproducenten.
Campina zegt schade te ondervinden door de gevolgen van de mond- en klauwzeer. ‘Wij hebben extra maatregelen moeten nemen in de bewerking van de zuivelproducten en dat zorgt voor hogere kosten’, verklaart een woordvoerder van Campina.
Daarnaast zegt de woordvoerder dat de prijs van niet-dagverse zuivelproducten, zoals kaas en boter, is gestegen. ‘Dan is het een normale marktbeweging dat ook de dagverse producten duurder worden. Onlangs is in Duitsland ook een prijsverhoging van 12 tot 15 cent (10 tot 12 pfennig) aangekondigd.’

Reageer op dit artikel