nieuws

Misset Horeca nr. 18 2001

Horeca

Een uitgebreid verslag over Curaçao waar de rode loper uitgaat voor buitenlandse investeerders die hotels willen bouwen. Verder: cashen in hoogconjunctuur, een artikel over het verkopen van horecapanden. Bovendien meer nieuws en achtergronden.

Kamers voor Curaçao

Om zichzelf van de economische ondergang te redden zet Curaçao, het grootste eiland van de Nederlandse Antillen, de deuren wijd open. De rode loper gaat uit voor buitenlandse investeerders die hotels willen bouwen; de eerste Amerikaanse keten hebben inmiddels voet aan wal gezet. Nu de toeristen nog.

Verborgen vijf knaken

Nieuwkomers hebben vaak moeite restaurant De Kooy in Wanssum te vinden. De oude boerderij ligt verscholen achter een industrietereein, aan het eind van een doodlopend straatje. Gasten die hun zoektocht voortijdig hebben gestaakt, kunnen in de rubriek Inkoop Vijf Knaken alsnog kennismaken met de kookkunst van Huub van Ool.

De colonie in Houten

Restaurantformule De Colonie heeft er een nieuwe zaak bij. Gevestigd in een monumentale boerderij aan de rand van een gloednieuw businesspark. De sfeer van het goede leven van de Hollanders overzee.

Cashen in de hoogconjunctuur

Net als de woningmarkt is ook de markt voor horecapanden de afgelopen jaren flink aangetrokken. Enerzijds doordat veel jonge ondernemers een eigen bedrijfs starten, anderzijds doordat er nogal wat oudere ondernemers zijn die na jaren van hard werken nu hun bedrijf willen verkopen. En dat laatste lief zo gunstig mogelijk. Maar hoe doe je dat?

Barossa Wonderboy: ‘No Wood, No Good’

De Australische wijnmaker Wolf Blass heeft voor zijn wijnen meer dan 3000 nationale en internationale onderscheidingen ontvangen. Kroon op het werk was de Maurice O’Shea Award voor zijn voortreffelijke bijdrage aan de Australische wijnproductie.

Reageer op dit artikel