nieuws

Misset Horeca nr. 20 2001

Horeca

Een reportage over formulestad Barcelona. Verder: een interview met Willem Wolfs, patron-cuisinier van restaurant De Hovel in Goirle en een uitgebreide bierspecial met onder meer een overzicht van de bekendste biertypen, een landkaart met daarop de brouwerijen in Nederland en een verhaal over het brouwproces van een uniek bier: het Wildeman Blond, vernoemd naar de voorzitter van het Rondje Bier. Plús een handige poster met taptips.

Formulestad Barcelona

De eetcultuur in het kloppende hart van Catalonië maakt een onstuimige ontwikkeling door. Veel nieuwe concepten dingen naar de gunst van de consument. Zelfs culinaire Spaanse tradities als tapas verschijnen in een strak marketingjasje op de markt. Een reportage over formulestad Barcelona.

Gedwongen verhuizing

De aanleg van een spoortunnel en een ondergronds treinstation in Delft dwingt hotel De Kok tot verhuizen. Voor eigenaren Antoon en Elly Camijn zou het het makkelijkst zijn een uitkoopsom van de gemeente te incasseren. Dat doen ze niet, omdat hun opvolgers al in de startblokken staan.

Blijvend portret

Hij begon als leerling-kok in restaurant De Hovel in Goirle en ging er nooit meer weg. Nu is Willem Wolfs patron-cuisinier van het bedrijf. Een Kook!Portret van een Meesterkok en zijn ‘kookschool’.

Bierspecial

Met onder meer een verslag van het 75e Rondje Bier, een terugblik op de geschiedenis van de rubriek, een overzicht van de bekendste biertypen, een landkaart met daarop de brouwerijen in Nederland en een verhaal over het brouwproces van een uniek bier: het Wildeman Blond. Plús een handige poster met taptips.

Reageer op dit artikel