nieuws

Misset Horeca nr. 21 2001

Horeca

Een verslag over het nieuwe KLM-crewhotel Museum Quarter in Amsterdam, een interview met Oerol-initiator Joop Mulder en een kijkje in de compacte keuken met snelle apparatuur van lunchroom-restaurant Frigge in Groningen. Daarnaast meer nieuws en achtergronden.

Gevleugelde gasten

In de kamers van het fonkelnieuwe KLM-crewhotel Museum Quarter in Amsterdam zit weinig kastruimte. Daar is bewust voor gekozen: piloten en stewardessen leven uit de koffer. Er is meer waarmee het hotel zich onderscheidt van een gewoon hotel. Het Museum Quarter kent geen parkeerproblemen. ‘Onze gasten komen altijd met het vliegtuig.’

Oerol-initiator Joop Mulder

Joop Mulder groeide als rasorganisator bijna letterlijk zijn Terschellingse café De Stoep uit. De oud-kroegbaas begint 15 juni als scheepskapitein, gastheer en gezicht aan de 20e editie van ‘zijn’ fameuze culturele Oerol-festival. Ondanks doorslaand succes wringt het ‘dat sommige horecacollega’s louter naar de economische revenuen kijken’.

Hogere prijzen, minder winst

Ondanks de recente prijsverhogingen groeide de winst in de horeca dit jaar met een schrale 1,5 procent. Dat is het laagste groeipercentage in zes jaar. Verdere prijsverhogingen zijn nodig. De overheid loert mee.

Compacte keuken met ‘snelle’ apparatuur

Ger Bollegraaf en Johannes Hovius runnen in het hart van Groningen lunchroom-restaurant Frigge. Vanuit hun compacte keuken slagen de uitbaters en hun personeel erin hun gasten met veel snelheid een breed scala aan gerechten aan te bieden. Dankzij apparatuur zoals een hoogrendementbakwand en een fornuis met een multifunctionele bakplaat.

Reageer op dit artikel