nieuws

MKZ houdt Duitsers weg uit Limburg

Horeca

De Duitse kooptoeristen, die traditioneel met 1 mei Venlo en Roermond overspoelen, blijven dit jaar veelal thuis. Volgens de Limburgse Organisatie van Zelfstandige Ondernemers (LOZO) is het aantal Duitse bezoekers gehalveerd.

De Duitse toeristen die wel de grens oversteken, houden uit angst voor de mond- en klauwzeer de beurs op de knip: de omzet van de middenstand is volgens de eerste inschattingen van de LOZO gehalveerd in vergelijking met vorige jaren. ‘
De Duitsers laten bepaalde producten in verband met MKZ-berichten in de Duitse media op de schappen liggen’, zei LOZO-secretaris L. Rooskens dinsdagmiddag. ‘Veel Duitsers denken dat als je met een voet op Nederlandse bodem staat, je ongeneeslijk ziek wordt. Er moet zo snel mogelijk een pr-campagne in de Duitse media starten om dit denken te doorbreken.’
De gemeenten Venlo en Roermond hadden voor dinsdag allerlei verkeersmaatregelen genomen om de verwachte verkeersdrukte op te vangen. Zo zijn er er bij de toegangswegen grote parkeerplaatsen ingericht. Bussen brengen de bezoekers naar de binnenstad. Ook de politie heeft extra mensen ingezet om verkeersopstoppingen te voorkomen. De verkeersdrukte bleef echter uit.

Reageer op dit artikel