nieuws

Mooiste kaasschaaf komt uit Duitsland

Horeca

Een zo typisch Nederlands product als de kaasschaaf blijkt in uitstekende handen te zijn bij onze oosterburen. De Duitse student Wolfram Weber won namelijk zowel de eerste als de tweede prijs in de Frico ontwerpwedstrijd voor kaassnijders.

De designwedstrijd werd eind vorig jaar uitgeschreven onder studenten van diverse designopleidingen in België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zwitserland en Engeland. Opdracht was, heel simpel gezegd, ‘een huishoudelijk designvoorwerp te ontwerpen waarmee kaas kon worden gesneden’. Niet minder dan 51 studenten stuurden een ontwerp op. In de jury zat onder meer een vertegenwoordiger van de beroemde Italiaanse apparatendesigner Alessi en oud-directeur Crouwel van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Het winnende ontwerp van Wolfram Weber snijdt ronde plakjes kaas en werd beloond met een geldbedrag van 5000 euro.

Reageer op dit artikel