nieuws

Natuurgebieden gaan weer open

Horeca

Op Hemelvaartsdag gaan de natuurgebieden in Gelderland en Overijssel die in verband met MKZ waren gesloten, weer open. Hiermee zijn bijna alle natuurgebieden in Nederland weer toegankelijk, met uitzondering van gebieden of delen daarvan waar schapen, runderen of geiten lopen.

De terreinbeheerders De Landschappen, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten hebben dit besloten. De zogenoemde begraasde terreinen blijven op verzoek van het ministerie van Natuurbeheer nog enige tijd dicht om besmetting met MKZ te voorkomen.
Ook blijft gelden dat bezoekers van de natuurgebieden niet buiten de paden moeten komen, geen etensresten moeten achterlaten en uit de buurt van de dieren moeten blijven. Ook wordt mensen die net in het Verenigd Koninkrijk zijn geweest gevraagd tenminste vijf dagen te wachten voordat zij de natuur in trekken. Voorbeelden van gebieden die althans deels nog dicht blijven zijn het eiland Tiengemeten, Kampina (NB) en de Grensmaas.

Reageer op dit artikel