nieuws

Nieuw leerboek Sociale Hygiëne

Horeca

De nieuwste versie van het leerbroek Sociale Hygiëne is onlangs verschenen. Het eerste exemplaar is door de Stichting Vakopleiding Horeca (SVH) onlangs aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het leerboek leert hoe ondernemers en bedrijfsleiders in slijterijen en horecazaken waar alcoholische drank wordt verkocht moeten omgaan met risicogedrag van gasten. Het vorige SVH-leerboek was vier jaar oud en moest worden aangepast. Zo zijn met name veranderingen doorgevoerd op het gebied van wettelijke bijstellingen, verduidelijking van de leerstof en bijstelling van onderzoekgegevens.
Het ministerie heeft de Verklaring Sociale Hygiëne verplicht gesteld voor slijters en horecaondernemers die alcohol verkopen. De overheid acht een diploma op dit terrein noodzakelijk.

Reageer op dit artikel