nieuws

Nieuwe aanhoudingen schietpartij danscafé

Horeca

De politie heeft donderdag vier mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in danscafé Cristal in de Herenstraat in Den Haag. Het gaat om drie Hagenaars van 21, 22 en 29 jaar en een 30-jarige man uit Voorburg.

Door de schietpartij op zaterdag 24 maart kwam de 26-jarige eigenaar van het café om het leven. Twee andere mensen raakten gewond. Eind maart hield de polite al een 23-jarige man aan die de dodelijke schoten zou hebben gelost. Begin mei volgde de aanhouding van een 26-jarige Hagenaar die ook bij het incident betrokken zou zijn geweest.

Alle zes verdachten zitten nog vast. De vier mannen die donderdag zijn aangehouden worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commisaris. De Haagse burgemeester Deetman besloot een paar dagen na de schietpartij dat café Cristal en coffeeshop Demo, ook in de Herenstraat, een jaar lang dicht moeten. De gemeente hoopt dat het na de sluiting van de twee uitgaansgelegenheden weer rustig wordt in de Herenstraat.

Reageer op dit artikel