nieuws

Noodfonds mkz alleen voor ergste gevallen

Horeca

Het kabinet overweegt een noodfonds voor bedrijven die zijn getroffen door de mkz-crisis. Of en hoe de schade van horecaondernemers wordt vergoed, is nog niet duidelijk.

Ook het bedrag dat het kabinet beschikbaar stelt, is nog niet zeker. De steun is vooral bedoeld voor bedrijven die als gevolg van de mkz-crisis in acute financiële nood zijn geraakt en waarvoor geen andere regelingen bestaan.
De schade in de horeca als gevolg van de mkz-maatregelen is enorm. MKB-Nederland schatte de schade tot nu toe op enkele honderden miljoenen guldens. KHN komt op 750 miljoen. Het eventuele noodfonds kan volgens Kok pas worden ingesteld als er afspraken zijn gemaakt tussen rijksoverheid en provincies over de financiering.

Reageer op dit artikel