nieuws

Numico bereid zelfstandigheid op te geven

Horeca

Voedings- en vitamineproducent Numico is eventueel bereid zich te laten overnemen. Het opgeven van de zelfstandigheid is bespreekbaar.

Dat zegt topman H. van der Wielen vandaag in Het Financieele Dagblad.
‘Je kunt niet kost wat kost je onafhankelijkheid overeind houden in deze tijd van corporate governance’, zegt Van der Wielen. ‘Begrijp me goed, ik zet de deur niet open. Ik haal het slot van de deur.’ Aanleiding voor zijn uitlating is de lage koers van het aandeel Numico. In de afgelopen zes maanden zakte de koers van ruim 60 euro naar net boven de 40 euro. De afwaardering is opmerkelijk omdat de andere voedingsbedrijven wel profiteerden van de daling van de technologiefondsen.De beurs reageerde vanmorgen positief op de uitspraken van Van der Wielen. Het aandeel Numico stond vanmorgen met een koerswinst van 2,5 procent op 45,35 euro.

Reageer op dit artikel