nieuws

Onderzoek brand in Bonte Wever

Horeca

De gemeente Hardenberg stelt een onderzoek in naar het functioneren van politie, brandweer, gemeente en GGD tijdens de brand begin mei in het uitgaanscentrum de Bonte Wever in Slagharen. Commandant T. Faber van de regionale en gemeentelijke brandweer in Groningen wordt onafhankelijk voorzitter van de onderzoekscommissie.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten. Burgemeester W. Meulman benadrukt dat het onderzoek niet is ingesteld omdat vermoed wordt dat er veel fouten zijn gemaakt. ‘We willen alle processen rondom de brand goed evalueren, conclusies trekken en daar bij eventuele volgende gebeurtenissen ons voordeel mee doen.’
Het onderzoek richt zich op het functioneren van de operationele processen bij de politie, brandweer, GGD en de gemeente tijdens en na de brand op 7 mei. Behalve de brand bij de Bonte Wever wordt ook het afbranden van de naastgelegen woonboerderij bij de evaluatie betrokken.
Het rapport wordt in het najaar verwacht en wordt vervolgens door de gemeenteraad besproken. De politie doet nog altijd onderzoek naar de oorzaak van de brand. Volgens een woordvoerder zijn er geen aanwijzingen gevonden die duiden op brandstichting. Ook justitie heeft een onderzoek ingesteld.

Kijk hier voor brandpreventietips

Reageer op dit artikel