nieuws

‘Ontheffing om horeca te bevoorraden

Horeca

Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft vandaag aan de gemeente Amsterdam een ontheffing aangevraagd voor transportbedrijven die op 22 september van dit jaar de horeca in de binnenstad moeten bevoorraden. Op deze dag is namelijk de Europese autovrije zaterdag gepland. TLN voorziet grote problemen voor zowel vervoerders als ondernemers die daardoor met bevoorradingsproblemen komen te zitten.

Leveranciers zouden bij wijze van uitzondering een keer op vrijdag kunnen rijden, maar dat zou de druk op de Amsterdamse binnenstad te veel opvoeren, stelt de woordvoerster.
Zij wijst als voorbeeld naar de gemeente Utrecht, die onlangs besloot geen wegen af te zetten en een ton uit te trekken voor de promotie van het openbaar vervoer. Utrechtse ondernemers hadden de gemeente gedreigd met een schadeclaim van 14 miljoen gulden. Utrecht besloot echter geen wegen af te zetten omdat de bedrijven in de binnenstad al tijden kampen met de aanleg van een busbaan. Deze zou in juni klaar moeten zijn. De gemeente wilde de ondernemers niet meteen daarna weer beperkingen opleggen.
Transport en Logistiek Nederland wil niet dreigen met schadeclaims. De organisatie wil wel een gesprek met de verantwoordelijke Amsterdamse wethouder om te zien of er afspraken gemaakt kunnen worden. Deze liet woensdag weten te willen kijken wat hij voor vervoerders kan doen.

Reageer op dit artikel