nieuws

Pizza uit oven brommobiel

Horeca

Op basis van een brommobiel heeft General Mobility Services (GMS) uit Ede een bezorgwagen ontwikkeld voor maaltijd- en pizzabezorgers. Achter in het wagentje bevindt zich een oven die de pizza tot twee uur knapperig en warm houdt. De bezorgwagen is sinds half mei leverbaar.

Pizza’s en maaltijden worden meestal per bromfiets bezorgd. Achter op de brommer bevindt zich een isolatiebox waardoor de pizza op temperatuur kan blijven. In de praktijk komt het voor dat de wettelijk verplichte minimum temperatuur van 60°C niet gehandhaafd blijft. GMS denkt met de Microcar Hot-Line hiervoor een oplossing te hebben ontwikkeld.
In de wagentjes wordt een oven gemonteerd om etenswaren op temperatuur te houden, de Food Control Box. De oven levert een duidelijk voordeel op ten opzichte van een warmhoudbox , vertelt Paul van Kassel van GMS. ‘Een pizza komt heet en knapperig bij een klant aan, net zoals die pizza uit de oven komt. Ook kan een koerier meer pizza’s meenemen dan op een bromfiets.’

De bestuurder heeft een bromfietscertificaat nodig om met het wagentje te mogen rijden. De snelheid is begrensd op 45 km. Bij aanschaf krijgt een bedrijf rijlessen voor twee personen zodat ze vertrouwd raken met het voertuig.
Door de prijs van het voertuig (¦23.175 excl. BTW) ziet Van Kassel ondernemers die voor kwaliteit gaan als zijn doelgroep. Een van de pizzeria’s die het wagentje heeft uitgetest kreeg veel positieve reacties. ‘Klanten gingen vragen of de pizza’s met de microcar bezorgd konden worden omdat ze veel lekkerder waren.’

Door dat de brommobiel niet even over fiets- of voetpad kan schieten zal de rijtijd naar een bezorgadres toenemen. Van Kassel ziet geen probleem: ’Door de hoeveelheid pizza’s die in de oven passen kun je in één rit meer adressen langs.’
Volgens Van Kassel is, met de toenemende criminaliteit gericht tegen pizzakoeriers in gedachten, het bezorgen met het bestelwagentje een stuk veiliger dan per bromfiets. ‘ De wagen is afsluitbaar, dat is een prettig idee als je op twaalf hoog in een flatgebouw bent. Er worden nogal wat boxen van brommers opengebroken.’

Reageer op dit artikel