nieuws

Pizzakoerier naar ruimtestation

Horeca

De pizzaboer moest er wel iets bijleggen, maar dat had het bedrijf er wel voor over om de eerste pizzabezorger in de ruimte te worden. Pizza Hut betaalde ruim 2,5 miljoen gulden aan het Russische ruimtevaartbureau RKA om enkele pizza’s te laten bezorgen bij het internationale ruimtestation ISS.

Samen met andere levens- en persoonlijke verzorgingsmiddelen leverde het onbemande vrachtschip Progress het deegwaar, belegd met kaas en salami, in de nacht van dinsdag op woensdag bij het ISS af. De Amerikanen kunnen wellicht niet zonder, en ook in Rusland is de pizza inmiddels ingeburgerd. Nu is het afwachten of het Pizza Hut-fabrikaat, opgewarmd in de magnetron van het ruimtevaartstation in de ruimte net zo smaakt als thuis.

Reageer op dit artikel