nieuws

Pronk krijgt toch fiat voor statiegeldplan

Horeca

Minister Pronk (Milieu) heeft in de Tweede Kamer toch nog voldoende steun gevonden voor zijn statiegeldplan voor blikjes, plastic flesjes en drankkartonnetjes. Het idee om statiegeld te heffen om zwerfvuil aan te pakken, kreeg woensdag uiteindelijk steun van alle fracties behalve de VVD.

De Kamer wil echter niet zonder overleg met het bedrijfsleven overgaan tot verplicht statiegeld. Vooral PvdA en CDA zijn benieuwd naar alternatieven. PvdA-Kamerlid Schoenmakers denkt aan inzameling door sportverenigingen, die nu al oud papier ophalen. Pronk gaat daarom opnieuw overleggen met de drankenindustrie. Als de bedrijven niet zelf tot statiegeld overgaan, mag de bewindsman hen daartoe verplichten. De minister komt dan nog voor de zomer met een voorstel in het kabinet.Het bedrijfsleven is ontevreden over de houding van de Kamer. ‘Nu komt Pronk opnieuw pra-ten. Maar hij heeft ons niets nieuws te bieden’, aldus directeur T. Roos van het Centraal Bureau Le-vensmiddelenhandel.

Reageer op dit artikel