nieuws

‘Reserveringen Bonte Wever onbekend

Horeca

Het is nog onbekend hoeveel mensen de komende tijd gereserveerd hadden in het door brand verwoeste uitgaanscentrum de Bonte Wever in Slagharen. Een woordvoerder zei niet te weten of de administratie behouden is gebleven.

De ongeveer honderd hotelgasten die maandag door de brand geëvacueerd moesten worden, zijn ondergebracht bij andere uitgaanscentra van eigenaar Hennie van der Most, zoals Kernwasser Wunderland in Kalkar (Duitsland) en Preston Palace in Almelo. Ook hebben toeristen onderdak gevonden in andere hotels in de omgeving van Slagharen en is een deel naar huis gegaan.

Bruiloften en andere partijen worden verplaatst naar andere ondernemingen van Van der Most. Een crisiscentrum inventariseert de telefoontjes van mensen die in de Bonte Wever gereserveerd hadden. Volgens de woordvoerder worden deze mensen deze week nog teruggebeld over een mogelijke oplossing.

De brand brak maandagmiddag uit in de sauna van de Bonte Wever. Het vuur verwoestte het volledige onderkomen van het centrum van circa 16.000 vierkante meter. Ruim tweehonderd brandweerlieden konden niet voorkomen dat ook een op enkele honderden meters afstand gelegen boerderij met een rieten dak in vlammen opging. Zestig omliggende huizen werden uit voorzorg ontruimd, maar de bewoners konden aan het einde van de avond weer terug naar hun woning. Door de brand is asbest vrijgekomen.

Reageer op dit artikel