nieuws

Reuzenchampignons succesvol

Horeca

Het begon als een geintje maar bleek een succesvolle zet: ‘reuzenchampignons’. Chef-kok en eigenaar Jan Gaastra van de Koriander in Drachten gebruikt ze sinds een paar weken in zijn keuken.

‘Ik was bij onze teler, Baron uit Frieschepalen, en die had champignons wat langer laten staan. Ze waren iets groter dan normaal. Op mijn verzoek heeft hij ze voor de gein nog een tijdje laten groeien’, vertelt Gaastra. De grotere paddestoelen hebben een doorsnede van 15 tot 20 centimeter. De smaak is hetzelfde als die van normale omvang. ‘De hoedjes zijn mooi te gebruiken om te vullen en verder kun je de grotere champignons makkelijk in grote plakjes snijden’, vertelt de chef-kok over de gebruiksmogelijkheden. Gaastra betaalt ƒ3,50 per kilo voor de reuzenpaddestoelen.

Reageer op dit artikel