nieuws

Rotterdam komt met zap-eten

Horeca

Rotterdam introduceert het zap-eten. Deze nieuwe trend is gebaseerd op het schakelgedrag van de moderne televisiekijker.

Zoals de televisiekijker niet lang op een kanaal blijft hangen en snel afstemt op een volgend programma, wisselt de ‘zap-eter’ gedurende de avond regelmatig van keuken en dis. Dit kan allemaal in Rotterdam en vooral tijdens het cultuurfeest R2001 Culturele Hoofdstad. Speciaal voor de liefhebbers van het zap-eten zijn op het Schouwburgplein in de havenstad acht weken lang vijftien portocabins neergezet. In iedere cabine demonstreert een kok zijn kookkunsten: In ieder hok een andere kok.

Nieuwe specialiteit
Voor de stalletjes kan de liefhebber de lekkernijen overdekt consumeren. Staat hem de smaak niet aan, is de gang naar de volgende eetgelegenheid kort. Een aantal grote passen en een andere keuken met een nieuwe specialiteit wacht.
Op het midden van het Schouwburgplein tonen andere artiesten als portretkunstenaars, zangers, dansers, handlezeressen en modemakers hun kunnen. Het Wereldsmaken Lenteplein zoals het feest op het Schouwburgplein heet, wordt donderdag 24 mei door de Rotterdamse zanger Lee Towers geopend.

Reageer op dit artikel