nieuws

Rundvleesextract in frietjes McDonald’s

Horeca

Hamburgerketen McDonald’s heeft donderdag schoorvoetend concurrenten een kijkje in zijn keuken moeten gunnen. Na felle protesten van Hindu’s in India gaf het concern toe dat het een rundvleessmaakstof toevoegt aan zijn Franse frietjes in de Verenigde Staten.

Het stelde zich daarmee bloot aan schadevergoedingsprocedures van onwetende (vegetarische) klanten. De zaak is eerder deze maand aan het rollen gekomen nadat een Indiër McDonald’s betichtte van het heimelijk toevoegen van een rundvleesextract.
Dit nieuws ontlokte hevige protesten in India, waar Hindu’s de koe als heilig beschouwen. In de buitenwijken van Bombay sloopten betogers zelfs uit woede een hamburgerzaak. Lokale autoriteiten beloofden daarop een onderzoek te verrichten naar de frietjes.
De website van McDonald’s liet alleen los dat de frietjes in de Verenigde Staten de gewraakte smaakstof bevatten. In andere landen zouden ze puur vegetarisch zijn. Het concern bood tevens excuses aan voor de verwarring.

Reageer op dit artikel