nieuws

Scandic haalt kuurhotel uit slop

Horeca

Met het uithakken van het driekleurenlogo uit een muur van ijs is vorige week het Scandic Hotel Sanadome in Nijmegen onder de nieuwe naam geopend.

Scandic nam het management van het noodlijdende kuurhotel eind 1999 over, voerde een ingrijpende reorganisatie door en sloot het afgelopen jaar af met een bescheiden winst. Scandic, met name sterk in Zweden en Denemarken, heeft 154 hotels in elf landen en wil de komende jaren buiten Scandinavië flink groeien. De overname van het Sanadome is een duidelijke stap in die richting. In de Benelux exploiteert Scandic al vijf hotels, respectievelijk de Holiday Inns in IJmuiden, Soestduinen en Antwerpen, en in Brussel Hotel Albert Premier en Scandic Hotel Grand’Place. In juni opent Scandic een hotel in Keulen, twee jaar later volgt Dresden.

Reageer op dit artikel