nieuws

Verkoop illegale vis wordt lastiger

Horeca

Het moet moeilijker worden om illegaal gevangen zoetwatervis te verkopen. Handelaren dienen aan- en verkoop van deze vis voortaan te administreren.

Dat schrijft staatssecretaris Faber (Visserij) dinsdag aan de Tweede Kamer. Ze verwacht de publieke regeling voor de zomer klaar te hebben. Bovendien rekent ze erop dat de horeca toezegt om slechts zoetwatervis te kopen van legale beroepsbinnenvissers.
De staatssecretaris is vorig jaar begonnen de visstropers op binnenwater harder aan te pakken. Naast het bemoeilijken van de verkoop werkt ze aan een grotere pakkans en hogere straffen. De aanpak richt zich vooral op gebieden waar de illegale visserij een groot probleem is. Volgens Faber zijn dit Friesland, de Randmeren en het Benedenrivierengebied.

Reageer op dit artikel