nieuws

Week van de Smaak

Horeca

Koks die bij Euro-Toques aangesloten zijn, probeerden onlangs kinderen bewuster te maken van voedsel tijdens de Week van de Smaak.

Tijdens deze week, van 14 tot en met 18 mei, konden basisscholen tegen betaling van ƒ25,- een smaakles kopen. De week is een protest tegen de industrie, die de oorspronkelijke smaak van producten vervangt door meer commerciële smaken. Fred Dijsselbloem, patron-cuisinier van restaurant De Stad Rome en penningmeester van Euro-Toques ontdekte tijdens de les dat er nog veel werk verzet moet worden. Koetjesrepen winnen het van echte chocolade, fabrieksmayonaise van zelfgemaakte en in sommige gevallen wonnen blikbonen het van verse. Volgend jaar wil de organisatie de week groter aanpakken en meer scholen bereiken.

Reageer op dit artikel