nieuws

Zalencentrum verwoest in Etten

Horeca

Een uitslaande brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag zalencentrum Vink in het centrum van het Gelderse Etten (gemeente Gendringen) verwoest. Een expert van de brandverzekering raamt de schade op meer dan twee miljoen gulden. De brand werd rond middernacht ontdekt. Er was op dat moment niemand in het zalencentrum aanwezig. De oorzaak is onbekend.

Het vuur werd door tachtig brandweerlieden van vijf korpsen bestreden. Tijdens de werkzaamheden liep een brandweerman lichte verwondingen op. Volgens de woordvoerder zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen en was in het pand voor zover bekend geen asbesthoudend materiaal verwerkt.
Donderdag rond het middaguur brak brand uit in het woonhuis dat aan het zalencentrum grenst. Deze brand is vermoedelijk het gevolg van smeulend vuur in de spouwmuur. Op het moment van de brand was er niemand in de woning. De schade aan het huis is niet bekend.

Reageer op dit artikel