nieuws

Ziekenhuizen niet klaar voor euro

Horeca

De Nederlandse ziekenhuizen zijn traag met het aanpassen van hun computersystemen aan de nieuwe munteenheid, de euro. Nog geen enkel ziekenhuis is bezig de systemen aan te passen.

Dit blijkt uit een onderzoek dat PriceWaterhouse Coopers in maart heeft verricht onder Nederlandse ziekenhuizen.Een grote meerderheid van de ziekenhuisdirecties (89 procent) is zich er wel van bewust dát er iets moet gebeuren. Bij een kwart van de ziekenhuizen gaat die bewustwording echter nog niet veel verder dan het voorzichtig nadenken en elkaar aansporen. Nog een kwart is bezig met het maken van een inventarisatie. De overige ziekenhuizen zijn wel al druk bezig met een concrete analyse, al zijn volgens de onderzoekers in nog geen enkel hospitaal de nieuwe systemen daadwerkelijk ingevoerd.

Reageer op dit artikel