nieuws

Zwarte thee houdt gebit gezond

Horeca

Het drinken van zwarte thee is goed voor tanden en kiezen. Dat zeggen Amerikaanse wetenschappers van de universiteit van Illinois. Ze stelden vast dat de thee schadelijke bacteriën in de mond (deels) neutraliseert.

Daardoor kan schade aan het gebit of ontsteking van het tandvlees worden voorkomen, meldt de BBC in de nacht van dinsdag op woensdag. De onderzoekers tekenen wel aan dat de gunstige effecten van zwarte thee afhankelijk zijn van de mate waarin mensen hun gebit verzorgen.
De Britse vereniging voor tandheelkunde wijst er in een reactie op dat het onderzoek is uitgevoerd onder mensen die in korte tijd veel zwarte thee moesten drinken. Het is niet aangetoond dat bij ‘normale’ theeconsumptie de effecten net zo gunstig zijn, aldus een zegsman. Hij meent wel dat zwarte en groene thee een goed alternatief zijn voor frisdranken.

Reageer op dit artikel