nieuws

Auto rijdt caféterras op in Amsterdam

Horeca

Vijf mensen zijn dinsdagavond gewond geraakt toen een auto in volle vaart een Amsterdams caféterras opreed. De slachtoffers zijn met inwendig letsel in diverse ziekenhuizen opgenomen. Een aantal is vrij ernstig gewond maar verkeert niet in levensgevaar.

De politie heeft de 34-jarige automobilist, afkomstig uit Diemen, gearresteerd. De vijf slachtoffers zaten bij het café op de hoek van de Willemsparkweg en de Jacob Obrechtstraat toen de automobilist in volle vaart in een Duitse huurauto kwam aanrijden en de macht over het stuur verloor. Twee van de slachtoffers werden door de lucht geslingerd. Onder de omstanders ontstond grote paniek.

De man probeerde vervolgens lopend te vluchten, maar kon worden aangehouden. Hij had gedronken en bleek een alcoholpromillage van 1,2 te hebben. In de auto vond de politie tweehonderd pillen XTC. Uit onderzoek blijkt dat de man 60 tot 80 km per uur moet hebben gereden toen hij op het terras belandde.

Reageer op dit artikel