nieuws

Bio-varkensvlees in trek

Horeca

De consumenten- vraag naar biologisch varkensvlees is vorig jaar 20 tot 30 procent gestegen ten opzichte van 1999.

Als gevolg van de mkz-crisis is de vraag dusdanig toegenomen dat de biologische varkenshouders niet meer aan de vraag kunnen voldoen. De export van het vlees is inmiddels gestaakt.
Bij de groothandel is weinig te merken van toenemende interesse in het biologische vlees. IPS Meat merkt een zeer lichte toename, met name van schnitzels en varkenshaas. Deze zijn op aanvraag te verkrijgen.
Strogoff Vleesgrootverbruik bespeurt geen veranderingen. Pieter de Ruijter: ‘We verkopen alleen de biologische pootham en de filet, deze wordt gebruikt bij het samenstellen van biologische buffetten. In het hogere restaurantsegment wordt al niet veel met varkensvlees gewerkt. Het middensegment doet dat wel, maar die zijn weer prijsbewust. Zij kiezen vanwege de prijs meestal voor regulier varkensvlees. Hoewel ook dat door de diverse crises sterk in prijs is gestegen.’

Reageer op dit artikel