nieuws

Claim na ontploffen fles jus d’orange

Horeca

Een Maastrichtse kapster heeft bij Greenshop, een keten van groenten- en fruitzaken, een claim van 40.000 gulden ingediend na het ontploffen van een fles jus d’orange. De kapster kreeg de wegspringende dop in haar rechteroog en liep daarbij blijvend oogletsel op.

De vrouw kocht de fles versgetapte sinaasappelsap in Maastricht. Een woordvoerder van het filiaal zegt in een reactie niet schuldig te zijn aan het ongeluk. Nadat de kapster de halve-liter-petfles op 29 juli vorig jaar had gekocht, zette ze de fles naar eigen zeggen in de ijskast en ging enkele dagen op vakantie. Toen ze bij terugkeer de fles wilde openen, vond er mogelijk door gistingsprocessen een explosie plaats waarbij de dop als een ongeleid projectiel haar rechteroog raakte. De vrouw moest naar het ziekenhuis.

Etikettering
Omdat Greenshop de schade niet wil vergoeden, stapt de kapster naar de rechter. Advocaat Caris eist niet alleen 40.000 gulden schadevergoeding, maar ook een deugdelijke etikettering op de flessen met versgetapte vruchtensappen van Greenshop. ‘Er zat helemaal geen etiket op de fles’, zegt Caris. ‘En mogelijk wordt de dop er door het bedienend personeel niet goed opgedraaid. Zoiets mag niet nog eens gebeuren. De klant moet ervan op aan kunnen dat de dop er goed op zit.’

Keuken
De gang naar de rechter is volgens de kapster onvermijdelijk omdat Greenshop haar gezegd heeft dat ze zelf beter had moeten oppassen. Daarmee onttrekt Greenshop zich aan de wettelijke voorschriften, aldus haar advocaat.
Een van de vier eigenaren van Greenshop in Maastricht, R. van Appeven, zegt dat de kapster de fles niet in de ijskast had gezet, maar in de zomerse hitte vier dagen in de keuken had laten staan. Dan kan er van alles gebeuren, zegt hij.

Reageer op dit artikel