nieuws

Coffeeshopbranche wil meer overleg

Horeca

De gemeente Amsterdam voert een coffeeshopoorlog, klaagde een coffeeshopeigenaar dinsdag op het stadhuis. Niet alleen zijn werknemers, ook ouders en kinderen lijden onder de sluiting van zijn hasjcafé dat ‘als een zwaard van Damocles’ boven zijn hoofd hangt. Hij wil dat de gemeente het jaren geleden beloofde overleg met de branche begint.

Aanleiding voor een ware klachtenregen van collega’s en de Bond voor Cannabis Detaillisten was een voortgangsnotitie over het Amsterdamse coffeeshopbeleid. Daarin wordt gesteld dat het Amsterdamse uitsterfbeleid voor zaken die alcohol en softdrugs verkopen niet hard gaat. Maar net als in 1997 zit de gemeenteraad daar niet mee. En ook burgemeester Cohen gaf geen blijk haast te hebben. Amsterdam heeft indertijd van minister W. Sorgdrager beleidsvrijheid in deze gekregen, stelde hij.

De burgemeester toonde begrip voor de klacht dat beloftes van de raad uit die tijd niet zijn nagekomen. Hij zal kijken of er niet toch nog een overleg kan komen. En ook de opnieuw uitgesproken wens van de gemeenteraad om meer spreiding van coffeeshops over de stad heeft zijn aandacht.

Reageer op dit artikel