nieuws

Consumeren via salaris

Horeca

In het verre Brazilië is Accor al sinds de jaren ’90 zeer actief in het bedenken van nieuwe betaalsystemen voor de werknemers.

De Ticket Car (magneet-card voor autokosten, sinds ‘94) en de Ticket Farma (magneet-card voor aankopen in apotheken en diverse type winkels, sinds vorig jaar) zijn opvolgers van de traditionele, papieren maaltijdcheque. De nieuwste vinding van Accor Brazilië is de zogeheten Ticket Plus, een magneet-card die al de zojuist genoemde systemen in zich combineert. De Ticket Transport (voor openbaar vervoer) is voorlopig alleen nog in de regio Sao Paolo in gebruik. Net als bij de andere systemen is ook de Ticket Plus gelinkt op de salarisadministratie van de werkgevende bedrijven. En ook dit nieuwe systeem biedt de gebruikers geldelijk voordeel. Om redenen van zelfbescherming worden de systemen geblokkeerd zodra 30% van het maandsalaris is opgesoupeerd. De werknemers van de vijftig grootste Braziliaanse bedrijven die met deze Accor-systemen werken, plegen gezamenlijk 150.000 ticket-transacties per maand.

Reageer op dit artikel