nieuws

Cursus voor coffeeshoppersoneel

Horeca

Medewerkers van de twaalf coffeeshops in Leiden volgen de komende maanden de cursus drugsvoorlichting en preventie. De cursus leert coffeeshopmedewerkers onder meer hoe zij als winkelier hun klanten goede informatie over het product cannabis kunnen verstrekken. De gezondheid van klanten staat daarbij centraal.

De cursus wordt verzorgd door de GGD Zuid-Holland en Parnassia, een instelling voor verslavingszorg. In de cursus is naast productkennis en informatieverstrekking aandacht voor beroepsethiek, wet- en regelgeving, EHBO en EHBD (Eerste Hulp bij Drugsongevallen), het signaleren van problemen met blowen en het samenwerken met Leidse hulpverleningsinstellingen.

Leiden is volgens de GGD Zuid-Holland de eerste gemeente in het land waar de cursus plaatsvindt. De gemeente neemt deelname aan de cursus zelfs op in de voorwaarden voor de vergunning. Leiden wil dat het net als bij het diploma ‘sociale hygiëne’ van de horeca voor coffeeshops een verplichting wordt om bepaalde kennis in huis te hebben. Alle coffeeshophouders in Leiden hebben toegezegd de cursus te zullen volgen.

Reageer op dit artikel