nieuws

De haringkar’ valt in de prijzen

Horeca

Het Nederlands Visbureau zou graag zien dat de horeca meer doet met de nieuwe haring dan het product met uitjes te serveren.

Om koks te prikkelen organiseerde het Visbureau op 30 mei een haringreceptenwedstrijd: ‘Haringmaster 2001.’ In Amsterdam was de derde editie van deze competitie. Patrick ten Tijn van De Heerenborgh in Almere won met zijn creatie ‘De haringkar.’ Hij ontving een geldprijs van ƒ1000.Zijn schotel bestond uit vijf kleine gerechtjes: een lasagne van haring, haringdomino, mousse van haring, carpaccio van haring en een mabre van haring. Een nieuwe trend: haring als kleine hapjes, signaleerde de jury. In totaal hadden vier van de zeven deelnemers de haring op tapas-achtige wijze verwerkt. Jurylid en kok Pierre Wind was onder de indruk van een inzending waarin haring in tempurabeslag was gefrituurd.

Reageer op dit artikel