nieuws

Dijkzigt vernieuwt opzienbarend

Horeca

Het Academisch Ziekenhuis Rotterdam (AZR), locatie Dijkzigt, heeft een metamorfose ondergaan. De centrale hal van het ziekenhuis, met daarin alle publieksvoorzieningen, is de afgelopen maanden aan een grondige verbouwing onderworpen en heeft een geheel nieuw aanzien gekregen.

Meest opvallend hierin is het publieksrestaurant van Antoine Petit. Het bestaande restaurant (onder dezelfde naam) is uitgebouwd tot een soort grand café dat ver uitstijgt boven de traditionele ‘
horecashops’ die in veel ziekenhuizen te vinden zijn. Bijzonder aan deze Antoine Petit-vestiging is vooral dat het restaurant niet alleen de bezoekers en patiënten maar ook de medewerkers van het AZR aan zich wil binden. Alle AZR-medewerkers, dus zowel de fulltimers als de parttimers, krijgen 25 procent korting op de horecaproducten van Antoine Petit. Albron, de eigenaar van Antoine Petit wil hiermee een grote variëteit in het type bezoekers aanbrengen. ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, zo zei Albrons Donald Tegelaar het in zijn speech ter gelegenheid van de (her)opening van Antoine Petit in Dijkzigt.
De verbouwing van de centrale hal van het ziekenhuis is onderdeel van een masterplan dat het AZR de komende jaren een geheel nieuw aanzien moet geven. Onderzoek van de
Consumentenbond wees enkele jaren geleden uit dat het aanbod van producten en diensten van het AZR niet meer aan de hedendaagse consumentenwensen voldeed. Daarop is in 1997 gestart met een ingrijpend renovatieplan. Het plan loopt nog door tot 2010; tegen die tijd moet het AZR een geheel nieuwe entree, op een nieuwe plaats hebben gekregen en daarmee ook een totaal andere uitstraling. AZR, locatie Dijkzigt denkt hiermee een van de modernste ziekenhuizen van Nederland te worden, aangepast aan alle demografische, medische en afgeleide ontwikkelingen.

Reageer op dit artikel