nieuws

Drentse hotels krijgen milieubarometer

Horeca

Zestien hotels in Drenthe hebben maandagmiddag in Frederiksoord een milieubarometer gekregen. De milieubarometer is een nationaal keurmerk voor milieuvriendelijk ondernemen en is voor het eerst aan hotels uitgereikt. Eerder kwamen al ongeveer tweehonderd recreatiebedrijven (campings) in aanmerking voor de barometer.

De barometer is een initiatief van de ANWB en de vereniging van recreatieondernemers Recron. Zij willen van de milieubarometer uiteindelijk een internationaal keurmerk maken. De Drentse hotels hebben afgelopen winter meegedaan aan een project dat gericht is op duurzaam ondernemen.
In het kader van dat project werken hotels samen aan efficiencyverbeteringen door bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop van energie, goederen en diensten en aan duurzaam bouwen en besparing op energie en water. In september krijgen nog eens veertien hotels in Drenthe een milieubarometer.

Reageer op dit artikel