nieuws

Eettenten spoelen frietvet door riool

Horeca

Bij een grootscheepse milieucontrole in Limburg bleken zeven van de negen in Maastricht gecontroleerde horecabedrijven hun afgewerkte vet in het riool te lozen. Ook bleek bij een bedrijf aan de Beatrixhaven in Maastricht de bestuurder van een heftruck twaalf jaar oud te zijn.

Tegen de bedrijven wordt proces-verbaal opgemaakt. Dat heeft de Limburgse milieugedeputeerde G. Driessen (CDA) dinsdag bekendgemaakt.
Verscheidene instanties die zich met het handhaven van milieuvergunningen bezighouden, controleerden de afgelopen twee dagen in Limburg talloze bedrijven en burgers. Aan de actie deden 375 medewerkers van zestig organisaties mee. Doel was volgens Driessen een beeld te krijgen van hoe burgers en bedrijven in de dagelijkse praktijk met milieuvergunningen omgaan.

Reageer op dit artikel