nieuws

Eindrapport cafébrand Volendam klaar

Horeca

De commissie-Alders die de toedracht van de cafébrand in Volendam onderzoekt, presenteert donderdag 21 juni haar eindrapport. De commissie overhandigt in hotel Spaander in Volendam haar bevindingen aan de opdrachtgever, staatssecretaris De Vries van Binnenlandse Zaken. Dat heeft een woordvoerster van de commissie woensdag bekendgemaakt.

Alders heeft zijn werk nog niet helemaal afgerond. Alleen als een aantal deelonderzoeken niet op tijd klaar is, kan de presentatie van het eindrapport nog vertraging oplopen, aldus de woordvoerster.

In april kwam de commissie-Alders al met een rapport van het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) naar de manier waarop gemeenten omgaan met brandveiligheid. Daaruit bleek dat de regelgeving, handhaving en toezicht zeer te wensen overlaten.

Alders riep gemeenten destijds op om niet te wachten op de conclusies van zijn commissie. Hij vond dat ze zo snel mogelijk moesten beginnen met verbetering van het brandveiligheidsbeleid.

Talrijke preventietips in het branddossier

Reageer op dit artikel