nieuws

Geenemans herkozen als KHN-voorzitter

Horeca

De ledenraad van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) heeft Jan Geenemans herkozen tot landelijk voorzitter.

De nieuwe zittingsperiode duurt drie jaar. Geenemans (algemeen directeur van Gioma restaurants) trad in 1997 aan als landelijk voorzitter na een ingrijpende reorganisatie van de vereniging, waarbij zijn voorganger Gerard van der Veen van het toneel verdween. Het nieuwe KHN ging verder met een systeem waarbij het landelijk bestuur ‘op afstand’ bestuurt. De functie van bezoldigd landelijk voorzitter kwam te vervallen. Als directeur van het bedrijf KHN werd Jeu Claes aangesteld.
In de eerste periode Geenemans is ingezet op een no nonsense-koers waarbij de ogen vooral waren gericht op het functioneren van het Bedrijfschap Horeca. Onder druk van KHN is het schap zich gaandeweg steeds meer gaan beperken tot de kerntaken. Een moeizaam proces dat binnen het schap leidde tot een bestuurscrisis en onder meer het vertrek van voorzitter Wil Fase en directeur Jan Hendrik Peters.

Reageer op dit artikel