nieuws

Hard head in hard hat

Horeca

Een hard-hatparty daar in Hoofddorp op 9 mei. De broers Leo en Rick Claus van het bekende Claus Party Centre vierden de start van de bouw van de eerste hotelkamer van hun hotel.

Een hard-hatparty of beter gezegd hard-headparty, want de heren moeten de afgelopen maanden een hard hoofd hebben gehad in hun project, dat door allerlei juridische perikelen een behoorlijk oponthoud had.Het ministerie van VROM stelde dat de locatie van het hotel precies op de vrijwaringszone van de luchthaven Schiphol lag. In verband met veiligheidsrisico’s is daar geen bebouwing toegestaan. De Raad van State wees het verzoek van VROM om de bouw af te blazen echter af. De bezwaren bleken namelijk in strijd met in het verleden toegepast beleid.Het hotel moet voor de Floriade 2002 af zijn. Het nieuwe hotel in Hoofddorp (120 kamers) wordt een franchisebedrijf van Courtyard by Marriott.

Reageer op dit artikel