nieuws

Heinz schrapt tot 270 banen

Horeca

Het Amerikaanse voedingsconcern Heinz gaat tot 2003 in de Benelux 250 tot 270 arbeidsplaatsen schrappen. Dit is het gevolg van de integratie van merken als Venz, Honig, Carvan Cevitam, Baukje en Hak, die eind vorig jaar van CSM werden gekocht.

Heinz denkt het baanverlies zonder gedwongen ontslagen op te kunnen vangen. Honig, Hak, Koninklijke de Ruijter en Foodmark worden samengevoegd met Anco in België tot Heinz Benelux. Heinz wil de arbeidsplaatsen schrappen via natuurlijk verloop, een vacaturestop en het niet meer verlengen van tijdelijke contracten.

De komende maanden is Heinz bezig de nieuwe organisatie op te tuigen. De huidige merken blijven bestaan. Waar de banen verdwijnen is niet duidelijk. De details moeten nog worden ingevuld, aldus een woordvoerster van Heinz Benelux. De vestigingen in Nederland staan in Koog aan de Zaan, Nijmegen, Wormerveer, Giessen, Baarn, Maarssen, Rijssen en Geldermalsen. In België is het bedrijf aanwezig in Brussel en Turnhout.

Reageer op dit artikel