nieuws

Hoge temperatuur: terras langer open

Horeca

Meer dan ooit hopen de exploitanten van de 25 terrassen in de gemeente Wisch op hoge temperaturen. De horeca heeft met het gemeentebestuur een convenant gesloten dat de openingstijden afhankelijk maakt van de temperatuur. Als het 25 graden of meer is, mogen de terrassen in het weekeinde een uur langer open.

De politie in de Achterhoekse gemeente, met daarin opgenomen de plaatsen Varsseveld, Terborg en Silvolde, stelt de juiste temperatuur vast. ‘Op de dag dat een exploitant het terras een extra uur wil openstellen, moet daadwerkelijk een temperatuur van 25 graden of hoger zijn gemeten. De politie stelt vast of dit ook is gebeurd. De terraseigenaren moeten bovendien altijd eerst met het politiebureau contact opnemen om toestemming te vragen’, legt een gemeentewoordvoerster uit.
Het gaat voorlopig om een proef van een jaar, die begint op 6 juli. Directeur J. Claes van Koninklijk Horeca Nederland juicht het initiatief toe. ‘Voor zover mij bekend gaat het om een unieke overeenkomst. De gemeenten zouden sowieso flexibeler met de openstellingsuren van de terrassen moeten omgaan. Zeker op locaties waar niemand last heeft van de terrassen, zouden de sluitingsuren verruimd moeten worden.’

Reageer op dit artikel