nieuws

Horeca Journal nr. 5 2001

Horeca

Veel aandacht voor tapas: over hun oorsprong, een interview met tycoon van de tapas in Toledo, Adolfo Muñoz Martin én inspirerende ideeën voor lekkere hapjes. Verder: het vervolg van the making of Vossius in Amsterdam, het restaurant van Rob Kranenborg en John Vincke. Een interview met conceptengoeroe Richard Melman en tips voor een verkwikkend ijsdessert: ga verder dan de ‘ordinaire’ ijsbol.

Vamos de tapeo!

Laten we tapas gaan eten! Het is een fraai ritueel, dat zich sinds de jaren zestig vanuit Andalusië als een olievlek over Spanje verspreid heeft. Inmiddels is Nederland aan de buurt, waar de ene tapasbar na de ander zijn deuren opent. Voor het Ware Gevoel, de pure tapeo of chiquiteo, moet je echter naar het zuiden.

The making of Vossius

De eerste mei is voor de mannen van Vossius een bijzondere dag. Omdat de chef Jerry Bastiaan, sous-chef Chris Naylor en restaurant-manager Bas Vorsteveld op deze dag officieel in dienst zijn getreden.
Restaurant Vossius in Amsterdam wordt heropgebouwd. Horeca Journal maakt hier maandelijks verslag van.

Angry young cook goes Deutsch

‘Duitse wijnen zijn ondergesneeuwd’, vindt patron-cuisinier Raymond Prinsen van De Stenen Tafel in Borculo. ‘Tachtig gulden voor een bonte Bordeaux is prima, maar vijftig gulden voor een mooie wijn van Karl Heinz Johner is te veel.’

What’s hot?

Wat wil de gast nog meer dan op een zwoele zomeravond na een mooi diner in alle rust genieten van een verkwikkend ijsdessert? Met ijs kunt u uw gast volop verrassen, maar met drie bolletjes vanille-, chocolade- of aardbeienijs, met een wafel en een berg slagroom kunt u niet meer aankomen.

En dan nu: de waterstanden

Het was Freddy Heineken zelf, die bij de officiële doop van zijn eigen, uit Bunnikse bron omhooggetrokken Sourcy, smakkend met zijn lippen tegen het net leeggedronken glas Sourcy-bronwater zei: ‘Ahhh, nog nooit zo’n lekkere Spa geproefd!’ Met de tv-camera’s bovenop zijn Cote d’Azuren gelaat, natuurlijk, want Heineken weet wat promoten is.

Reageer op dit artikel