nieuws

Hotelgasten geëvacueerd bij brand

Horeca

Ongeveer negentig gasten van het Bastionhotel in Zaandam zijn in de nacht van donderdag op vrijdag uit hun kamers gehaald wegens een brandje. Het vuur veroorzaakte veel rook, maar kon snel worden geblust.

De gasten uit ongeveer twintig kamers op de begane grond moesten de nacht in andere hotels doorbrengen. De anderen konden terugkeren naar hun bedden in het Bastionhotel, meldde een politiewoordvoerder. Alleen de eerste twee verdiepingen zijn ontruimd, de andere hadden volgens hem geen last van rook.

Door nog onbekende oorzaak brak brand uit in een kamer op de begane grond. De vrouwelijke gast die daarin verbleef, is met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de politie heeft de omgeving van het hotel geen overlast gehad van de brand.

Reageer op dit artikel